KLIK SAYA!

Liebster Award Part 2

Assalamualaikum. =))

[read recent post: When I was a kid | Soap Bubbles]

Untuk kali ke-3 ana menulis lagi. 

Bukan menulis nota, bukan menjawab sampel exam past years atau soalan latihan.

Tapi another Q&A Liebster Award.

Now that reminds me of this.



Anyway.

Haha sekarang ana nak jawab soalan detektif pulak.

1. Nama sebenar anda?

Wow. sangat straightforward. Jadi nama ana ialah مورني عفيقه اوسوف
atau 몰니 아피카 오섭 . Haha tak cakap pun nak dalam tulisan apa kan? hewhewhew.

2. Tarikh Lahir anda?

12 November 1991. Satu ketika dahulu ana sangat bangga selepas dapat IC sbb num kat depan ialah 911112. Bangga sebab banyak #1. haha. Lepas tu ada kawan punya IC num depan dia ialah 911119. Lagi unik pft.

3. Hobi anda?

Hm. Soalan payah ni. Let's just say...going online, watching videos, main arnab, duduk2 dan mengelamun sambil fikir cara mudah untuk kuruskan badan.

4. Kenapa anda berblogging?

Pada mulanya ... 'platform untuk meluahkan idea kreatifku...' then 'sharing2 is caring...' then 'blog2 sangat comel dan kreatif, so terasa nk buat jugaklah...'. Then now '...dah ada blog, takkan nak biar bersawang kot?'

5. Apa tema blog anda?

Like I said above, it's just me, and the world that revolves around me. Takda apa sangat, blog peribadi jah.

6. Siapakah blogger yang menjadi pujaan anda?

Sampai memuja-muja tu takdala sangat, tapi adore and respect ada lah quite a few. Antaranya Dr FL dan sis The Rocking Hijab.

7. Kalau anda blogger yang FAME, apa yang anda akan lakukan?

Buat liputan tentang tempat2 yang orang boleh buat charity. Pastu pegi travelling. (Calon tidak memahami kehendak soalan haha)

8. Dalam seminggu, berapakah jumlah entri yang anda post?

Bergantung. Masa tak ada praktikum dulu, boleh la satu dua post seminggu. Lepas tu berganda-ganda masa study week dan lepas exam. Masa ada praktikum ni biasanya ana akan menyepi dalam masa pertengahan semester (bulan Feb - awal April). Lepas tu berganda-ganda entri dalam seminggu haha.

9. Pendapat anda mengenai blog Df?

An avid fan of Conan, I must say. Ana sendiri suka baca komik Conan dan tengok kat tv tapi tak lah sehebat cik Df. It's a compliment really, because Conan ni byk info. Bukan sekadar manga 'Hanya kau seorang' atau 'Kedai Kofi Ren' atau 'Panahan Cinta' yang mana hero dan heroinnya kaki panjang muka terlebih jawline menghiasi kulit luar komik tehee (walhal komik sedemikian pn ana belek.) Blog Df simple dan layout tak menyakitkan mata.

10. Pendapat anda mengenai Df?

Hm? Ana tak tau, ana baru kenal Df, tak kenal dalam dunia nyata pn tapi overall Df macam senang nak diapproach je. Hihi. 

And so fuh sakit tulang belakang ana haha. anyway anda nak jawab Q&A ana pulak? Soalan di sini!

Oh yea anyone who read this is tagged! 

5 comments:

  1. hahaha fame tu famous :p singkatann :D hahaha
    btw murni Afiqah is your name.
    btw domo arigatou sebab jawab hahaha

    ReplyDelete
  2. Hi singgah sini=)
    Jemput join segmen

    http://pencontengruang.blogspot.com/2014/04/segmen-preloved-by-kokoclothes.html

    ReplyDelete
  3. sedap nama.. macam nak makan..:p

    husna singgah dari blog kak mia..:)

    ReplyDelete
  4. as salam.best gak join segmen ni. abe kie pernah kena tag oleh mamaniza..done follow your blog. no 302. tq

    ReplyDelete
  5. .Salam isnin, mood blogwalking dan follow blog !! :)..mncri2 blog yg blum sy follow :)...salam knl yeee :)
    follower 302

    ReplyDelete

Anda nak komen? PILIHAN BIJAK! Sila, sila....