Friday, May 3, 2013

Nak Aku Klik Iklan Korang?

Assalamualaikum =)

Tadi lori Nescafe datang dan aku telah minum 3 gelas (paper cup) Nescafe sejuk berkenaan and now I'm highly caffeinated. Menggeletar oh jemari tatkala menaip entri ini~ (shaky voice)

So datang idea gila nak buat segmen. Saja suka-suka kot. Dan nak tambah follower. Tak tau la akan berjaya atau tak tapi yang penting aku mampu buat kan. Selama ni aku tak berani nak buat segmen atau GA (dan seumpamanya) sebab takut (?) xdapat sambutan. Malu kot. But it's worth trying. 




Seperti yang kita sedia maklum, kebanyakan blogger memiliki papan iklan dalam blog masing-masing. Nuffnang, Churpchurp, Exabytes, Advertlets, Heartbeat dan sebagainya. Jadi sebab aku memang suka, selalu dan sering menyambil online (buat kerja sambil online. hehe) jadi aku rasa aku mampu untuk pergi blog korang dan klik every iklan on your blog, dan visit blog korang tiap hari untuk naikkan trafik korang.

So, interested? Here's how:

1. Follow blog ini. Yang dah jadi follower, terima kasih. Kalau nak follow Google+, Facebook page atau Twitter itu terpulang, it's up to you.

2. Buat entry tentang segmen ni, dengan tajuk "Nak Murni Klik Iklan Korang?" 

3. Letak banner di atas dan backlink-kan ke entri ini. (so as to invite ramai2 orang join =)

4. Letak link entri  berkenaan di ruang komen entri ni. 

UPDATED | Ini tak wajib. Kalau nak tolong klik ni dan biar load sampai habis pastu tutup la kalau nak. Thanks in advance =)


http://my.sharings.cc/duniamurni/share/PTPTNEng
http://my.sharings.cc/duniamurni/share/SamsungGalaxyS4
http://my.sharings.cc/duniamurni/share/NokiaAsha310


Senang kan? Lepas tu aku akan:

1. Senaraikan blog peserta dalam update entri ni nanti. Nanti peserta lain atau orang yang stumble upon entri ni akan blogwalk blog korang jugak =))

2. Blogwalk blog korang, baca entri dan klik iklan-iklan yang ada sampai habis load. Who knows perhaps I'll make a deal ;)

3. Blogwalk blog korang, baca entri dan klik iklan-iklan yang ada  setiap hari, bermula hari ini 3 Mei 2013 sampai insyaAllah 23 Mei 2013


Tarikh tutup penyertaan ialah 12 Mei 2013.


Nak aku klik iklan korang? =))


Update |
Atas kesedaran sebagai seorang candidate peperiksaan...aku menutup segmen ini sebab nak fokus study =) Mungkin sebab highly caffeinated semalam kot, jadi aku agak tidak rasional nak bukak segmen bagai padahal satu apa pun tak revise lagi. Jadi pada yang dah join, sebagai tanda penghargaan aku akan buka bloglist untuk korang, dan seperti yang dijanjikan, akan bw blog korang dan klik iklan. Walaupun aku tak jamin aku akan buka setiap hari dan baca entri setiap hari tapi aku akan make sure klik iklan anda terutamanya nuffnang dan churpchurp sebab aku tau bila ada promotion CPC. Jadi, sekali lagi thanks for joining and reviewing this segment, insyaAllah lain kali aku buat segmen yang lebih berbaloi. 

Share:

14 comments:

  1. thanks invite tapi tak da iklan untuk di klik di blog saya :)

    apapun,GOOD LUCK dear! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's okay =) thanks for responding ^_^

      Delete
  2. hye dear can i join :)
    http://yayaonly.blogspot.com/2013/05/nak-murni-klik-iklan-korang.html

    ReplyDelete
  3. dah join :)
    http://azriuddinjailani.blogspot.com/2013/05/nak-murni-klik-iklan-korang.html

    ReplyDelete
  4. yeahh :) saya join !
    http://iniceritaciksmile.blogspot.com/2013/05/nak-murni-klik-iklan-korang.html

    ReplyDelete
  5. Insya Allah akan join.. Nek towk fokus BW dolok (^_^)

    ReplyDelete
  6. Salam..join
    http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/05/nak-murni-klik-iklan-korang.html

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum . saya nak join :D

    http://mylife-leogurl94.blogspot.com/2013/05/nak-murni-klik-iklan-korang.html

    ReplyDelete
  8. http://www.mhakimfaiz.my/2013/05/nak-murni-klik-iklan-korang.html

    ReplyDelete
  9. Alahai..fiqah baru tgk komen kat blog..dah lepas tarikh tutup T__T

    ReplyDelete
  10. tolong klik :)
    http://goo.gl/WVVWY

    ReplyDelete
  11. tolong klik :)
    http://goo.gl/MlLc3
    http://goo.gl/tl248
    http://goo.gl/6DU5r
    http://goo.gl/gbNas
    http://goo.gl/WVVWY

    ReplyDelete
  12. tutup bulan 5, bulan 12 baru aku datang komen. hahaha..

    ReplyDelete

Anda nak komen? PILIHAN BIJAK! Sila, sila....