KLIK SAYA!

Gwiyomi Song Versi Mr Bie

Assalamualaikum =)

Haha yaaa aku pun terinfect lagu Gwiyomi ni. Apa lagu Gwiyomi ni? Hm ni kira one of Internet Trend latest la kot, kasi siram itu wabak Gangnam Style fffuuuhh aku pun menyampah bila budak show off diorang tau menari kuda tu. Ustazah bukan tak tau ya tapi ustazah tak suka kamu buat sebab ustazah tak suka. Benci. 

Ok ehem kembali pada cerita tentang Gwiyomi ni, lagu ni ialah lagu 'comel' yang bajet comel dan diasaskan oleh BtoB Ilhoon melalui 'cara mengira versi aegyo' yang mudah tapi salah (1 + 1 = Gwiyomi, apa kejadah...2 la sepatutnya. Kesian cikgu math.) Liriknya agak comel tapi bagi siapa yang mudah meluat dengan benda over-comel dan bajet-korea (hei sinis nampak haha) silakan jangan layan. 

Ok sebagai seorang guru, aku layan Gwiyomi ni sebab bunyinya sedap, senang nak buat lirik nak ajar budak tentang rukun iman ke...solat ke...puasa ke...huruf hijaiyyah ke.. etc. Dan dalam mencari lagu2 macam tu aku pun terserempak dengan Gwiyomi Versi Mr Bie ni. Haha I loike...


LIRIK GI NGOJI by Mr Bie


Syok wo mengaji dari melayan 'we chat' oh
Disayang Umi Ayah juga di syg Allah

Opah berpesan kalau khatam Quran
akan dibelikan Tora, Din Dang dan kasut roda



Kalau tak pandai ngoji camno nak nikoh
Kena ajar isteri dan anak lepas nikoh
Betulkan sebutan dan tajwid Al-Quran
barulah sweet tanpa diabetes



sapa mau comel, gi ngoji
mau syg Allah, gi ngoji
mau cinta Nabi, gi ngoji
gi ngoji, gi gi gi gi ngoji



mau jadi kiut, gi ngoji
mau masuk syurga, gi ngoji
mau dicium umi abi, gi ngoji
gi ngoji, gi gi gi ngoji


ok bagi yang tak tau apa lagu Gwiyomi , nah dengar sini.

1 comment:

  1. Bagus ni, alternatif utk lagi gwiyomi asal yg hampeh....

    ReplyDelete

Anda nak komen? PILIHAN BIJAK! Sila, sila....