KLIK SAYA!

Exam . Felt . B-day . Giveaway!

Assalamualaikum. =)

1:04 am . 7 Muharram 1435 Hijrah! Masih sempat --> Salam Ma'al Hijrah! Harapnya semua sedang working hard on hijrah masing-masing....no matter what it is, secret or no secret, as long as you do it to be closer to Allah and be better human being, insyaAllah semoga berjaya gambate hwaiting good luck kudasai! Wish me luck too!

Sekarang musim exam. 

...dan updates di FB dan Insta ialah...ehem.

ini



(^_^")

dan sebelumnya saya telah membina telur goreng, teddy bear (ready made, tinggal jahit je), bread dan heels (member gunting, saya jahit) dari kain felt. oh tidak. keeksaitedan ku pada dunia cumil kain felt semakin menjadi-jadi di minggu exam, apatah lagi bila jarak sesama paper ialah hampir seminggu! *shh* 

Bila dah duduk menggunting2 dan memintal-mintal benang, memang tak ingat la baju kat ampaian habis basah pastu buat dek je haha. Tapi ana tau ana student. Pointer tak pernah 4 flat. Maka dari waktu tertentu sahaja ana duduk buat benda alah ni. Sebabnya? Study la. Kalau seharian memanjang memang mintak sekeh la... 

So,

paper 1st dan 2nd sudah lepas. Paper 3rd hari Rabu depan. 13hb.

Dan 12hb ialah BIRTHDAY ana!

=) InsyaAllah kalau Allah izinkan ana akan menjadi gadis berumur 22 tahun Selasa depan!

And the best way to show me being grateful is to give away, right? 

To receive love you need to give them away, kan?

Jadi sebelum 12 hb ini, ana berusaha buat keychain kain felt untuk rakan2 rapat....roomate dan akhawat classmate. Yang telur goreng, teddy bear, etc dan yang dalam gambar di atas tu la.. =)) insta tu untuk kakak. ada banyak lagi dalam planning sebenarnya, dan ana harap dapat siapkan sebelum 12hb. Sebab? Selepas tu receiving time nyahaha muka xmalu ^^"

Dan dan dan....

Korang yang baca entri ni pun bernasib baikkkk sangatt sebab apa sebab apa sebab apa??? *macam nyampah je macam nyampah je minah ni duk ulang2 haha*

sebab 

ana nak buat giveaway!!

Yang simple dan humble sahaja. Tak berani nak gempak2, sekadar nak express my gratitude pada followers dan readers blog yang tak seberapa ni....sempena menyambut ulang tahun kan. 

Selama 21 tahun ana hidup ana tahu ana tak banyak memberi. Sungguh. Dan Allah tak pernah sikitkan rezeki hamba-Nya walaupun dia banyak bersedekah. Banyak kita bersedekah, lagi banyak Allah bagi nikmat dan rezeki. Itu tandanya orang yang bersyukur. Dan rezeki Allah yang kita terima kan, Allah yang punya. Bukan hak kita nak claim sampai tak nak share ngan orang. Mungkin Allah bagi rezeki tu pada kita supaya kita sampaikan pada orang, kita yang dapat pahala. Indahnya Allah dah bagi peluang untuk kita cari pahala - dengan bersedekah banyak-banyak. Mungkin Allah takkan balas dengan duit bila kita bagi sedekah duit; tapi Dia bagi kita ketenangan hati dan fikiran. Kalau kaya tapi tak tenang...tak guna juga kan. Jadi ana pun nak cari keredhaan Allah tu jugak =)

Anyway

cerita tentang giveaway *terpanjang pulak entri ni*

ana namakan "Thanking You for my 22nd Birthday! Felt Keychain Giveaway!" 

Ana tak tahu kalau ada blogger yang pernah buat giveaway felt keychain jugak. bukan nak meniru ye. jadi mintak maaf awal2 hihi.

1. Ehem. Hanya untuk followers, jadi kalau tak follow lagi meh klik butang Follow Me tu cepat. *sambil nyelam minum air. ^^* 

2. Nyatakan design yang anda nak (kalau ada gambar/url gambar sekali lagi bagus), nama dan url blog di ruang komen entri ni.  

2. Ana akan pilih permintaan yang mampu ana buat (kalau seperti ni INSYAALLAH!) dan yang sesuai dengan stok yang ada. 


3. Ana akan pilih 5 design insyaAllah dan contact penerimanya untuk nego masa dan alamat.  (ana akan shout kat shoutbox atau komen kat entri latest.)

4. Tarikh tutup ialah 15hb November 2013 (Jumaat) pukul 10 malam. 

Kalau boleh lepas baca ni sudi2lah share kat FB ke, buat entri kat blog ke , invite readers lain jugak ke....ye.

Okeh. apa2 update akan diinform kemudian. Selamat meng-Google design!

Bermula hari ni sampai 13hb ana stop buat dulu sebab nak fokus study. Paper seterusnya PIM3112 | Pengajian Aqidah! Doakan ana dapat jawab dengan steady dan bahagia dan tenang dan insyaAllah dapat menaikkan pointer yang ciput ini, amin...

11 comments:

  1. Kamek maok sigek, x kesah apa design pun hehehe...
    Dari www.molotovcocktailz.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Kak Murni! Ana pun excited giler dengan felt craft ni :)
    Kak Murni buat purse tak?Ihiks, demand pulak.. tak2, kalau ana nak keychain bentuk bunga. tak kisah mcm mana pun ^_^
    Good luck sis! May Allah ease

    ReplyDelete
  3. Wahh. OHSEM :) Kmk mok panda kedak tok dpt sik > PANDA ?? Hehehe :)

    ReplyDelete
  4. Saya join : http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/11/thanking-you-for-my-22nd-birthday-felt.html

    ReplyDelete
  5. http://sebabakusabrina.blogspot.com/2013/11/thanking-you-for-my-22nd-birthday-felt.html

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum,it's cute.

    my blog : http://farahanakurosaki18091998.blogspot.com

    nak design : samurai sword,boleh?

    ReplyDelete
  7. Bismillah.. join! :)

    http://princesskawaiigurlzz.blogspot.com/2013/11/thanking-you-for-my-22nd-birthday-felt.html

    ReplyDelete
  8. dah join!
    http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2013/11/thanking-you-for-my-22nd-birthday-felt.html

    ReplyDelete
  9. Saya Join ^^ Dh letak design yang saya nak dlm entri :D

    http://aidilzaki55.blogspot.com/2013/11/thanking-you-for-my-22nd-birthday-felt.html

    ReplyDelete
  10. sy join..

    blog: http://blogcontestgiveaway.blogspot.com

    design: nak design instagram?

    ReplyDelete

Anda nak komen? PILIHAN BIJAK! Sila, sila....