KLIK SAYA!

Sepetang di IPG Kampus Batu Lintang

Salam alaykum =)

Petang semalam ada lawatan siswa dan siswi Tahun ke-4 Pengajian Agama dari UIA ke IPBL, dan kami ahli BADAR yang sambut kedatangan diorang di Masjid al-Muallimin. Selepas sesi perkongsian maklumat dan taaruf UIA-IPBL dan sedikit jamuan ringan, kami iringi diorang ke Muzium IPBL, a must-do course kalau datang ke ipg ni.

Tapi aku, A *bukan nama sebenar* dan D *bukan nama sebenar* menyimpang dari laluan ke muzium. Instead, kami jalan2 buat satu pusingan padang tengok sibghah Allah petang-petang. =))


Bangunan Pentadbiran yang dah nak siap. InsyaAllah tahun depan dah boleh digunakan.

Bahagian belakang yang menempatkan pejabat jabatan2.

Blok Pusat Sumber. Kafe di tingkat bawah. InsyaAllah tahun depan mula beroperasi.

Bangunan pentadbiran pandangan sisi.

InsyaAllah tahun depan akan mula dihuni. Sekarang tak tahu siapa. heheh

Tu Blok Pentadbiran. Dewan Brooke di sebelah kiri.

Oh maaf, Pochi ini mungkin milik pekerja binaan. Untuk jaga bangunan kot.

Yang berbatu ni parking lot. Yang tu padang. Hujung nu Saberkas.

SubhanAllah!

Clearer view.

Ini tugu memorial berdekatan makmal Sains. *Bayang2 kitorng. haha. 

Masa sebelum pembinaan kawasan ni cantik je. Takpe nanti insyaAllah akan cantik balik.

Pokok ara depan TAZA. Pokok ni cantik, tapi sekarang macam kekeringan. Musim luruh??

Dan ini anak2 Kucai di KKWA. hehe.

nota kaki | Angin sepoi-sepoi bahasa. *hirup kopi.*

1 comment:

  1. salam...akak ipg Samarahan...jqaf..insyallah raya kedua melapor..

    akak tunggu entry awak tu nanti ^_^

    ReplyDelete

Anda nak komen? PILIHAN BIJAK! Sila, sila....