KLIK SAYA!

Website untuk download subtitle

Salam alaykum =)

Dari tadi aku sengih sorang2. Hohoo dah jumpa subtitle Once Upon A Time yang aku dah beli DVD dia tu. Jadi, kawan2, ada sesiapa mau?

Pernah download drama siri yang tak ada subtitle atau subtitle dia tak lengkap? Meh buka website ni : http://www.tvsubtitles.net/ . Naik juling biji mata tengok drama2 yang dia dah sediakan subtitle. Kdrama aku xsure tapi ada Boys Over Flowers. Lain2 xtahu.

Tapi cuma ada subs dalam 6 / 7 bahasa je, antaranya English, dan tiada Melayu atau Indonesia. Tapi sekurang-kurangnya boleh la kot faham apa yang diorang cakap dalam cerita tu, at least...boleh pause dan refer kamus.

Macamana nak pakai?

Samakan tajuk video anda dengan subtitle dia. Senang. Rename je. Yang penting nama diorang sama. Dan aku cadangkan korang buka video tu menggunakan VLC Media Player. Tak ada, pi download.

Option lain:
1. http://subscene.com/subtitles/
2. http://www.anysubs.com/

1 comment:

  1. sya tag awk utk segmen nie k : http://qaleshyaumairah.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-nak-angpau-ramadhan-by.html
    Maaf law menyusahkan :)

    ReplyDelete

Anda nak komen? PILIHAN BIJAK! Sila, sila....