KLIK SAYA!

Puhahaa~~ XD

We sometimes over-react to tiny possibilities.

I thought my flight back home this mid-year break was cancelled.

I imagined my sufferings afterwards; stranded at the airport, hungry and confused - then somehow found a way to head back to the hostel and spend 25 days of holiday alone in the campus.

So I called the service center. After a long "tekan 1...tekan 2..." ....

"Cik masukkan e-tiket number yang 13 digit?"
"Ye."
"Surname, cik letak USOP?" *le bapak's name
"Dah."
"Flight date tukar ke 29 mei..."
"A ah."
"Flight number cik letak MH ke?"
*aku terkesima* "EH? er...saya letak etiket lepas tu...bla bla *merapu.*..."
*dia pun macam xconnect dengan rapuan aku td.* "Ok cik masukkan origin Kuching ye."

aku tengok balik tiket dalam emel. lepas tu aku belek balik manual check in. 

BWAHAHAHA rupanya flight number tu yang tuuuuu yang kod kapal terbang tuuu haa. Malu siot terpaksa I cover line dengan mempercepatkan perbualan haha. Ni bukan first time chek in online tapi ni first time aku konpius gini ni. Atau adakah sistemnya berubah? hoho. 

Moralnya ialah, baca arahan sampai habis....

nota kaki | Lebih suka check-in di kiosk sebab rasa macam keluarkan duit kat ATM. pft

No comments:

Post a Comment

Anda nak komen? PILIHAN BIJAK! Sila, sila....