KLIK SAYA!

Things about me (just playing tag along =))


Assalamualaikum dan hai! =)

Kekeke aku ni agak pathetic sebab tak ditag pun tapi mengada je kan nak menjawab soalan . Tadi bw ke blog Angel Love Soldier baca entri latest. Dan aku pun 'wah! dah lama tak main tag2 macam ni. nostalgianya..' sebab aku sangat suka diajukan soalan . *iye? haha suka la sangat. ditanya dalam kelas ko pegi mengelat..*

Jadi oleh sebab aku tak ditag, aku akan jawab soalan yang aku suka je. hihi.

6. Pernah beli atau amalkan sesuatu untuk kesihatan atau kecantikan diri?
Pernah. Sebulan je aku sempat amalkan hoho sebab x istiqamah. Produk Colostrum by Cosway. Garnier Light (ko perlu ke bagitau ni?) yang ni masih ongoing.

7. Biasa spend berapa RM sebulan untuk kesihatan atau kecantikan diri?
Biasa tu tak la. Tapi kalau beli stok, ada la. Yela Simple 170 ml tu tahan la dua tiga bulan, jadi takdela aku nak re-stock setiap bulan kot benda xhabis lagi sja nk membazir =_=" .  Kalau spend untuk kesihatan, aku rasa tak la fancy sangat, aku cuma beli buah je. hehe

9. Apakah kereta dan rumah idaman anda?
To be honest, I'm a noob if it comes to cars. Sebab aku tak berapa berminat dengan kereta sepertimana aku berminat dengan handphone dan gadgets. Lagi-lagi sebab aku tak ada lesen dan car-pooling memang habit aku haha. Kalau rumah...hmmm...hmmm (sejam kemudiann...) ha aku nak apartmen dengan beranda yang luas supaya aku boleh berhidraponik. Dapur yang simple tapi lengkap dengan peralatan masak dan buat kek, roti, pizza. Ruang tamu yang simple white-black themed dengan TV Plasma besar yang lekat kat dinding heheh. Simple cakap, yang interiornya didesign sendiri oleh aku. Waahh I like. 

10. Benda apa yang paling mahal pernah anda beli dan hadiahkan untuk diri anda?
Handphone kot. Ninetology Insight ni. Tu pun nasib baik ada rebat kalau tak aku tak beli pun. Kalaula -kalau - one day ada orang tuntut rebat tu suruh aku bayar balik, well aku boleh tanggung lagi hehe. Next would be books. Buku paling mahal harganya RM80 dengan tebal 5 inci. Novel paling mahal tuuu 1Q84. 

11. Apakah impian terbesar anda yang anda ingin capai dalam hidup selain menjadi insan terbaik di dunia dan akhirat?
Satu, aku nak pergi travelling. Ke mana? Korea, bukan sebab aku kpoppers, well boleh la kata gilakan lagu korea sikit tp aku xmain lagu xbermoral macam Gentleman dan Gangnam Style okeh. (GD? *ehem that's an excuse because he's a Bigbang!! *fangirl mode on) Tapi CHOP!! aku nak gi Korea bukan sebab artisnya, bukan sebab Yoo Jae Suk dan SNSD dan Davichi dan...bukan sebab gochujang dan ddokbukki dan jjajangmyun, TAPI sebab it's nature and amusement park!! haha. aku nak gi hiking pergi taman dan main kat Lotte World puas2. Then aku nak pergi travelling ke New Zealand..Switzerland...Jiuzhaigou kat China dan seluruh pelusok Canada dan Europe. Nak pergi Mesir dan kawasan2 Jejak Rasul dulu dan Palestin. Aku kalau boleh nak bermastautin sekali kat tempat2 berkenaan. Pastu tinggal kat Pergunungan Alps. Hoho bukan nak isolate diri, tapi nak dekat pada nature, dan who knows there might be other Muslim sisters and brothers who might welcome us (US? Of course, me and mere hubby. hahaha *squinty eyes*)

And that's the end... 

6 comments:

  1. 90% gadis di Malaysia skrg ni teringin nak bercuti ke Korea...ermm best lagi melancong dlm Malaysia rasanya, tempat2 mcm Langkawi, Pangkor, KK, Redang etc....perghh oooo (bagi saya la hehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Typo...perghhh best ooo (terlupa perkataan best)

      Delete
  2. MUN DAPAT TAG RAMI-RAMI TAG MOWK MEWK TAG KTK JWAK (^_^) LAIN KALI MEWK AKAN TAG KITAK MUN KAMEK MOLAH ENTRY KEDAK TOWK GIK.

    ReplyDelete
  3. korea best juak ..
    banyak tmpt menarik.
    *mcm penah g korea jak kmk tok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk xspesifik nk pergi korea ajak..semua negara yang ada 4 seasons best bh . Malaysia pun best walaupun panas dan hujan jk tapi rasa juakla nak bejalan jauh2 kn merasa angin negara orang =D

      Delete

Anda nak komen? PILIHAN BIJAK! Sila, sila....